Kötegyáni Asszonykórus2002-ben alakult a Kötegyáni Baráti Kör Egyesületen belül a Nyugdíjas Klub és még ugyanabban az évben az Asszonykórus is. Az akkor tizennégy tagot számláló énekkar első fellépése az őszi Idősek Világnapján volt, melyre népdalcsokorral, népi játékokkal balladákkal készültek és készűlnek a mai napig. Azóta is elsősorban olyan magyar népdalokat választanak, amik már a múlt században is nagyon népszarűek voltak Kötegyánban.

 

Az idő múlásával sajnos a tagjaink is cserélődtek, van, aki örökre elment közülünk: volt klubvezetőink Belanka Ilona és Tőrös Irénke, az Ő elvesztésük fájó nyomot hagyott a szívünkben és nehézséget okozott a fellépések sorában, de lassacskán talpra álltunk s az óta is tesszük a dolgunkat tovább.

Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy járunk kórustalálkozókra, a környező településekre (Sarkad, Újszalonta, Biharugra, Bélmegyer), a Dalos fesztiválra, évről-évre részt veszünk a Kötegyáni Elszármazottak Találkozóján, rendszeresen fellépünk a Falunapokon, az Idősek Napján és daloltunk már Budapesten is, a Sétahajón. Népszerűségünk a szomszédos Nagyszalontára is elért.

 

2014-ben megmérettük magunkat Békéscsabán, a Népdalversenyen, ahol szépen csillogó ezüstéremmel térhettünk haza.

 

Védjegyünk a pályázaton nyert kékfestő anyagból saját kezünkkel varrt ruhánk, mellyel méltón megtiszteljük a magyar népdalokat és jómagunkat, a dalokat tolmácsoló Asszonykórust.

Szívesen hívnak bennünket más nyugdíjas egyesületek, mert vidámságunk, mulatós jó kedvünk magával ragadja az embereket. Mindig az alkalomhoz megfelelő hangulatú műsort állítunk össze.

 

Ezúton szeretnénk köszönetet mondani és hálánkat kifejezni Gál Lászlóné Margitnak a velünk töltött időért és a ránk fordított áldozatos munkáért.

 

Nagy Józsefné  

megbízott vezetőFelhasználónév:
Jelszó: